Eindelijk vinden wat je zoekt

Op maat gemaakte kleding, waarbij rekening gehouden is met wat je wel kan…

Wanneer je op het internet gaat zoeken naar kleding die geschikt is om te dragen in een rolstoel dan heb je daar een flinke dobber aan. Eerst al moet je je zoekwoorden kiezen: is dat rolstoelkleding, rolstoel mode, of rolstoelkledij? Of kies je voor aangepaste kleding, of voor mode voor mensen met een fysieke beperking? Sommige zoekwoorden spreken je minder aan, zoals bijvoorbeeld kleding voor gehandicapten, of hulpmiddelen? Zoals een functionele orthesejas of orthese kleding, passend over fabricaat-orthesen. of je leest eufemistische beschrijvingen als kleding die past binnen de algemeen dagelijkse levensverrichtingen (adl)?.

Dat zijn meer de woorden die vakjargon zijn voor therapeuten bij revalidatiecentra en herstelklinieken, voor hulpverleners en ziektekostenverzekeraars. Als je in een handbediende rolstoel, de haro zit, of in een elro, een geavanceerde elektrisch bediende rolstoel, en je wilt er gewoon leuk uit zien, dan zit je niet op die medische termen te wachten.

Maar goed, je bent het internet opgegaan, op zoek naar bijvoorbeeld representatieve kleding voor in de rolstoel, je hebt je zoekwoorden ingetypt, dan nog ben je er niet.De eerste treffers die je ziet gaan over vragen van zittende mensen. vragen als ?waar vind ik kleding die niet knelt??

Hoe kom ik aan rokken en broeken die aan de rugzijde hoog opgesneden zijn?? Waar kan ik terecht voor kleding die ook staat als je zit?  Ik kan dat voor u maken! Gelukkig zijn er wel aanbieders van aangepaste kleding, die geschikt is voor alle merken plateauwagens en rolstoelen. Er bestaat ook rollator kleding en kleding voor op de scootmobiel. Zelfs voor op de segway. de meeste treffers heb je dan op (regen)ponchos, beenzakken, regencapes, of een voetenzak, waarvan de vorm en de isolerende waarde behouden blijven, ook na vele malen wassen. Deze kleding is vaak waterdicht, winddicht en toch ademend. Ook aangepaste spijkerbroeken en aangepaste jeans zijn nog wel te vinden. anders kan ik ze voor u maken!

Net als winter jassen met thermovulling en zomerjassen, ontworpen met een verkort achterpand en een voorpand dat over de knieen valt. en beenbekleding en aangepast ondergoed is er ook. Maar deze kleding wordt in een adem genoemd met alles wat je mogelijk ook nodig hebt: antischeurpak, incontinentiemateriaal, disposables, vrijheidbeperkende kleding, val- en letselbeperkende materialen, verpleeg en revalidatieartikelen, smeerpakken en zo meer.

Maar waar je nu even niet aan wil denken, want je zoekt rolstoelmode. met de nadruk op rolstoel mode, ofwel rolstoel fashion, liefst nog rolstoel haute couture. Als je van rolstoeldansen houdt, heb je geluk. er zijn een paar grote bedrijven die de meest schitterende rolstoel dansjurken aanbieden, bezaaid met lovertjes en glitters, ruisende volants. voor rolstoelsport is er ook best wel veel te vinden, van rolstoel t-shirts tot de meest praktische artikelen. Natuurlijk zoek je, als je een functiebeperking hebt aan bijvoorbeeld je armen of je benen, of als je een spierziekte hebt, reuma, spasmen of een verlamming, naar kleding die makkelijk aan en uit te trekken is. Dat je er makkelijk in en uit kunt met weinig hulp en in ieder geval zonder gesjor en gehannes. Liefst heb je dan kleding met extra ritsen, zoals onzichtbare ritsen in de mouwen, sluitingen met klittenband, zijpanden die open kunnen, liefst naar individuele wens aangepast.

Een schootkleed is handig, en het is prettig als je keuze hebt uit meerdere schootkleden, maar geef toe, dat is niet wat je in gedachte had bij beenmode. In overleg kan ik voor u een patroontekenen en uw gewenste kledingstuk op maat maken!

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: